3. Päivä


Alkuun

Järven/lammen itänurkassa oli houkuttelevan näköinen kallioseinämä, jonka liepeiltä saatiin ahvenpaisti, Harri näki jalkojensa juurella suuren ahvenen ja seuraavalla heitolla kala oli kiinni ja kohta onnellisesti haavissa, ahven oli puolen kilon körmyniska ! Lisäksi saimme 4 sadan gramman raitapaitaa. Lassi ei ollut saanut 179 järvestä kaloja, hanhia oli sentään lähtenyt jaloista..Hannu keskittyi kuvaamiseen ja tuloksena olikin reissusta puolitoista tuntia korkealaatuista digikuvaa. Välineenä Sonyn digivideokamera vimpan päälle. Yöllä nousi tuuli ja korpit kävivät aivan teltan nurkalla, onneksi kalat olivat suojassa..

Maisemaa
Harrit pannulla

Aamiainen oli jälleen tukevan puoleinen: Puuroa ja kiisseliä, ruisleipää meetvurstin kera sekä mukavan kokoiset harjukset voissa paistettuna tammukka kyytipoikana ! Päivän reitti suunniteltiin kartalta ennen lähtöä ja Harri oli letkan vetäjänä maanantain. Lounaspaikaksi oli valittu Lujapuolijärvi ja sinne saavuttiin puolen päivän jälkeen.

Rankka ukkoskuuro tuli sen verran nopeasti päälle, että Harri ei ehtinyt mukaan ottamamme peitteen suojiin, vaan jäi ruokakipponsa kanssa sateeseen..Mukana oli 3 x 2 metrin peite, josta oli monet kerrat hyötyä. Lujapuolijärvi ei antanut kuuluisia taimeniaan vaikka syöteistä se ei voinut jäädä kiinni. Muutaman tunnin levon jälkeen patikka jatkui kohti 179 järveä kivikkoista reittiä pitkin.

lujapuolijärvi

179 järven etelärannalla on hieno niemi, johon laitettiin leiri pystyyn. Ranta laskeutuu parin metrin jälkeen todella jyrkkänä syvyyksiin ja luulisi, että järvessä olisi eväkkäitä, mutta ei ! Illalla keittoruuan jälkeen lähti Lassi kiertämään 179 järveä, kun taas Harrin kanssa painuimme kohti Ruossajärveä. Matkan keskeytti kuitenkin mahtava kuru, jota ei enää myöhään illalla jaksanut lähteä kiipeämään ja niinpä marssimme 179 järven Norjan rajan puoleiseen naapuriin.
179 järveä
Ari ja Harri kalalle lähdössä

4. Päivä

2. Päivä