2. Päivä


Alkuun

Sunnuntai valkeni kirkkaana ja helteisenä heti aamusta. Olimme sopineet kyydin lähteväksi klo. 12 ja olisimme olleet valmiina jo 10 maissa, joten odotus tuntui pitkältä. Lentoon lähdettiin ajallaan kunhan kuski lämmitteli hydrauliikat kuntoon. Lensimme kahdessa kuljetuksessa Surnujärveen pistävään niemeen, matka kesti n. 12-15 minuuttia ja hintaa tuli 120 euroa per nenä.

"Nuoret" valmistivat aterian "Vanhuksille", jotka saapuivat tuntia myöhemmin samaan paikkaan. Aterian aikana kävi tuikkeja pinnassa muutaman kymmenen metrin päässä rannasta ja olihan se katsottava mikä siellä tuikkeja antaa.. Erä-lehden avustuksella saimme kontaktin kaloihin, jotka ottivat siis aivan pohjasta laskeutuvaan lippaan. Pieniä rautuja saimme näytille kaksi ennenkuin parvi oli jo kaukana..Kalat trangian pannulle ja pyttärin päälle kahvin kera maistuivat aikas hyviltä !

Vietimme siestaa pari tuntia, koska helle oli nostanut lämpötilan liki kolmeenkymmeneen, hieman arvelutti laittaa rinkkaa pykälään ensi kertaa. Painoa oli varovaisesti arvioiden omassa Savotassa 25 kg eikä Harrin rinkka näyttänyt ainakaan kevyemmältä ;). Sunnuntai-iltana vaellettiin Joulujärville noin 7 km matka ja hiki virtasi..Leiripaikka oli reissun hätäisimmin valittu eikä mikään loistopaikka.

1.yön leiriä

Nuotiolla

Tosin kalastaa sai joka puolelta, oli kaksi Joulujärveä ja niiden välinen puro. Itse valitsin "väärän" järven, jossa tuikki kyllä, mutta toivottaman kaukana rannasta. Tunnin puurtamisen jälkeen astelin purolle ja toisella heitolla Meppsin 1 koon lippaan otti mukavan kokoinen tammukka. Se olikin puron ainoa näytille tullut asukki. Painelin vielä toiselle Joulujärvelle, josta nappasi parin kilon hauki. Tätä reissua varten ostettu Rapalan juhlamallin kalapihti jäi sitten juuri siihen hauen suolikasan viereen =(. Harri oli saanut kaksi komeaa harjusta, joten haukirukkaa ei onnistanut ruokapöytään pääseminen..myös Harrilla oli hauki tarttunut sekä muutama harjus karannut aivan rannan tuntumasta.

Unta ei tarvinnut houkutella kenenkään, päivä oli ollut yllättävän raskas helteen takia. Tässä vaiheessa ei vielä osattu juoda tarpeeksi vettä..

3. Päivä

1. Päivä