Hammastunturin erämaa 7/2012, 3.päivä


Alkuun

17.7 Ilma: ~ +20, puolipilvistä, illalla pohjoiseen kääntyvä tuuli ja viileää. Kalansaalis: Hauki, 2 kg

Nukuttiin hieman yli yhdeksään ja valmisteltiin Katjan kanssa aamupala ennen muksujen herättämistä. Jokainen aamu aloiteltiin puurolla ja kiisselillä. Lisäksi oli ruisleipää tai näkkäriä/hapankorppuja ja meetwurstia. Kahvia, kaakaoa, capuccinokaakoa tai teetä lämpimäksi juomaksi. Juomapulloihin tehtiin kuntojuomaa tai ihan vaan raikasta purovettä.

Suunnattiin kohti majavajärveä ja sinne oli ihan mukavaa maastoa tallustella. Katja laittoi nokikattilan tulille ja pyysi kalaa kattilaan. Toisella heitolla nappasi hyvän kokoinen hauki kaislikosta, joka oli yllättävän virkeä kaveri. Hauki yritti vetää itseään kaislojen sekaan, mutta tiukalla ohjauksella saatiin se haavittua ja rannalle. Katja paloitteli hauen kattilaan ja tekaisi maittavan kalakeiton lounaaksi. Olavilla oli myös isohko hauki kiinni, mutta se onnistui sotkemaan itsensä kaislojen sekaan ja pääsi irti. Onneksi, koska ei olisi jaksettu sitä enää syödä..

Katja otti lounaan päälle nokoset ja me heiteltiin mukana kulkenutta frisbeetä, sekä tankkailtiin rusinoita & suklaata. Iiris bongaili lintuja äänien perusteella ja muutama näköhavaintokin saatiin. Korppi oli yleisin lintu reissun aikana. Majavajärveltä menee vankka mönkijäura kohti Hannujärveä, jonka piti olla meidän välietappi matkalla Harrijärvelle. Toinen päivä oli kuitenkin sen verran lämmin, että päätettiin jäädä jo Hannujärvelle yöksi. Hyvä leiripaikaa löytyy järven länsipäästä, jossa on oleskeltu joskus pidempiäkin aikoja jäljistä päätellen.

Harri ja Anu kalastelivat edelliskesänä tästä järvestä jättiahvenia. Tuikkeja näkyi nytkin pinnalla runsaasti ja ainakin pienehköt harrit hyppivät etäämpänä, mutta yhtään kalaa ei onnistuttu tartuttamaan illan aikana. Tuuli yltyi ja käänsi suuntaa tuoden jo yöksi viileämpää ilmaa pohjoisesta. Sekö lienee vienyt kalojen ottihalut. Tulilla istuskeltiin ja illallisen jälkeen nautittiin muutamat jallukahvit ja minttukaakaot. Katja paisteli vielä lettuja, joihin tehtiin hilloa kiisseliaineista. Nukkumaan yhdentoista maissa.

Hauen väsytys, osa 1

Hauen väsytys, osa 2

Hauen väsytys, osa 3

Hauen väsytys, osa 4

Olavi

Iiris

2. Päivä

4. Päivä