Hammastunturin erämaa 7/2012, 2.päivä


Alkuun

16.7 Ilma: +22, aurinkoista, illalla pieni sadekuuro, yö lämmin. Kalansaalis: 5 tammukkaa

Jätettiin oma auto Saariselän kylpylähotellille ja siirryttiin bussilla Ivaloon, jossa oli tunnin tauko ennen Inariin siirtymistä. Käytiin Kultahipussa virvokkeilla ja nautiskeltiin auringon paisteesta.

Inarissa Kuukkelista viimeiset täydennykset ja tilataksi saatiin puhelimitse paikalle vajaan puolen tunnin odotuksella. Ajeltiin Kaitamojärven tienhaaraan ja kuski lupasi viedä niin pitkälle kuin uskaltaa ajella. Taimenjärville kääntyvää pistotietä päästiin vielä pari kilometriä. Siitä aloiteltiin jalkapatikka kohti kartalta bongattua järvirypästä. Matkalla pidettiin tauko, jonka aikana keiteltiin lämpimät kupit ja kahvit. 1:100000 kartalta oli taas hieman vaikea hahmottaa tarkkaa sijaintia, mutta pienen tarkistuslenkin jälkeen löytyi oikea suunta ja hetken päästä oltiinkin Taimenjärvillä.

Todella mukava leiriytymispaikka löytyi järvien väliseltä pieneltä harjulta, jossa oli valmis tulipaikka odottamassa. Pistettiin laavu pystyyn ja iloksemme havaittiin, että mahdutaan ihan hyvin neljästään siihen nukkumaankin. Nuotiopuita sai etsiä hieman kauempaa, koska alueella on tulisteltu aika paljon. Sama havainto tehtiin illalla kalojen suhteen, eli pyyntikokoiset taimenet loistivat poissaolollaan. Käveltiin sitten Olavin kanssa Haukkapesäjoelle, josta suvantokohdasta nostettiin viisi nättiä tammukkaa iltaruokaa täydentämään. Ukkonen kumusi lännessa, muttei onneksi noussut päälle asti, muutaman vesipisaran ehti heittää kuitenkin. Illalliseksi nautiskeltiin tikkutaimenta ja currykastikkeella ryyditettyä riisiä kera voissa paistetun sipulin ja porkkanan.

Jaloissa painoi ensimmäisen päivän raskas rinkan kanto ja iltakalastusreissu sen verran, että mentiin hyvissä ajoin nukkumaan. Kesäpussillakin oli tukalan kuuma nukkua, joten se toimitti peiton virkaa. Muilla oli mukana untuvapussit ja niissä ainakin tarkeni.

Taimenjärvellä

Iiris tulilla

Taimen kasvillisuutta

1. Päivä

3. Päivä