Saaristo 2008, 1.Päivä


Alkuun

Kesän ensimmäinen reissu suuntautui Turun saaristoon ja toteutettiin pyöräilemällä perheen voimin rengasreittiä pitkin. Matkaa taitettiin reittiä: Tuusula - Naantalin kylpylä autolla, Naantali - Rymättylä, Rymättylä - Nauvo, Nauvo - Korppoo, Korppoo - Houtskär, Houtskär - Iniö, Iniö - Taivassalo, Taivassalo - Naantali. Yövyimme kaikilla saarilla matkan varrella, joten päivämatkat eivät olleet kovinkaan pitkiä. Majoitukset oli varattu hyvissä ajoin keväällä ja olivat seuraavat: 1. yö Rymättylä / Lomahyppäys, 2. yö Nauvo / Majatalo Martta, 3. yö Korppoo / Faffas, 4. yö Houtskär / Telehuset, 5. yö Iniö / Bergshagen, 6. yö Taivassalo / Gasthaus Saharanta, 7. yö Naantali / Kylpylä. Pyöräiltävää matkaa tuli ~200 km ja siihen muutamia omia lenkkejä itse kullekin päälle. Pisin päivämatka oli viimeisenä päivänä 58 km Hakkenpäästä Naantaliin, koska yhteysalus ei kulkenutkaan sunnuntaina Hakkenpäästä Velkuaan kuin vasta iltapäivällä.

Reittiä voi suositella pienin varauksin lapsiperheille. Saarilla liikenne on kapeista teistä huolimatta rauhallista ja paikalliset osaavat varoa pyöräilijöitä kiitettävästi. Ongelma onkin isommilla teillä mantereen puolella, koska pientareita ei käytännössä ole ja liikenne on paikoin vilkasta. Käyttämämme huomioliivit olivat hyvä valinta, koska tuli mainintoja taukopaikoilla, että erottuvat tosi hyvin ja tulee väistettyä reilummin ohittaessa, eli ainakin pienempien lasten kanssa kannattaa käyttää niitä. Kaikki majoitukset olivat hyviä, mutta erityisen mukavina jäi mieleen Bergshagen iniössä, sekä Majatalo Martta Nauvossa, jossa on aivan mahtava sauna.

aloitimme siis jättämällä auton Naantalin kylpylän P-alueelle ja poljimme reilun 15 km Rymättylään ja Lomahyppäys nimiseen kohteeseen. Oikein mukava paikka, jossa pienimpiä kävijöitä viihdyttää possu, lampaat ja hevoset. Majoitus löytyi viihtyisästä aittarakennuksesta, jossa 4 henkeä yöpyi aamiaisineen reilun sadan euron hintaan.

Startti

Possu

Olavi

2. Päivä